büüvösbüünös

büünös

büünös

67, Utódainknak

2015. október 30. - büünös

   Őseinktől kapjuk hitelbe azt, amit kamatostul kell visszafizetnünk az utódainknak, hogy az emberiség létezésének, tehát kultúrájának alapjai és felépítménye ne sérüljenek, hanem gyarapodjanak, fejlődjenek, terebélyesedjenek.

   Mit is kezdhetünk fekete lyukként azzal, hogy a szüleinktől, felmenőinktől kapott, időnként sérült erőt nem adjuk tovább javítva, sokszorozva? Az önmagunkban elnyelt és átvilágítatlanul felhasznált erővel csak egónkat, tehát magányunkat és téves önazonosságunkat táplálhatjuk. Amit a XXI. századi ember előszeretettel nevez önkiteljesedésnek az gyakran nem más, mint önigazolás teremtése az önzésre, elidegenedésre. Kerülendő, mert szenvedést és csalódást okoz.

   

A bejegyzés trackback címe:

https://bvsbns.blog.hu/api/trackback/id/tr998036284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása