büüvösbüünös

büünös

büünös

29, Az értelem kibontása

2014. október 10. - büünös

„Ha Isten nem létezne, ki kellene találni.” Voltaire

Egy felfoghatatlanul összetett és értelmes személy létezését tagadni, akiről csak közvetett tapasztalataink lehetnek, korlátozott elménkkel és tudatunkkal rendelkezve csupán éretlenség és elbizakodott, dacos értetlenség következménye. A tagadás boldogtalanságot és széthullást eredményez, ezért kerülendő.

Agnosztikusnak lenni a kételkedés természetes áradásaiban való tobzódás megnyilvánulásainak magától értetődő eredménye. Nagyon emberi.

Létünk és életünk felmérhetetlen folyamattengerének igenlése és az ebben való tudatos jobbító és tanuló szándékkal alkotó jelenlét az értelmet tükrözi vissza és bontja ki minden percben. Az értelmes ember önmagát látja és fedezi fel a világegyetem szabályos és beláthatatlanul káprázatos szivárvány kaleidoszkópjában.

Köszönöm, hogy vagyok.

V.L.

A bejegyzés trackback címe:

https://bvsbns.blog.hu/api/trackback/id/tr686777605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása